Kleding en Webwinkel Ervaringen

De laatste Nieuwtjes over Online Kleding Shoppen

Een hoed kopen voor heren

Er is een truc om van elk eenvoudig kledingstuk in een paar seconden echt opvallende mode te maken: koop een herenhoed en voeg deze toe aan je jeans- en T-shirtlook.

Of het nu een steekhoed, bolhoed of homburg is: hoofddeksels kunnen persoonlijkheid toevoegen aan je eenvoudige outfits en je look perfecter maken. Het is niet onredelijk dat deze hoed door sommige beroemdheden en straatstylisten wordt gedragen.

Er is maar één ding dat je moet onthouden: de truc is om de herenhoed niet te dragen met een wollen jas en winterjas zoals vroeger, maar met jeans of leren jacks. Het is deze stijlbreuk die de outfit met de hoed zijn nonchalante, moderne kick geeft.

Welke hoed kopen voor heren

Elke hoed die je een goed gevoel geeft. Het is het beste om naar een speciaalzaak te gaan om verschillende hoedenstijlen te proberen. Er is geen perfecte hoed voor deze hoofdvorm of die gezichtsvorm. Een geschikte hoed is er een die goed op het hoofd zit en graag in de spiegel kijkt.

Je lichaamsbouw is ook belangrijk bij een hoed kopen voor heren. Als je er van top tot teen goed uit wilt zien, moet je naar de hele outfit kijken, inclusief de hoofddeksels. Een man met een kleine gestalte kan bijvoorbeeld een zeer grote hoed kopen voor heren. Maar hij kan ook staan met een kleiner model. Lange en knappe mannen moeten uit de buurt blijven van kleine hoeden – niemand zou namelijk willen dat ze denken dat je per ongeluk in de kinderhoek winkelt. De verhoudingen moeten kloppen voordat het uiterlijk perfect is.

De belangrijkste vormen voor de herenhoed

Een hoed kopen voor heren betekent ook dat je op de kleur en de maat moet letten.

Met zachte kleuren als zwart, antraciet, marineblauw, bruin of donkergroen zit je goed. Wil je opvallen, kies dan voor sterk kobaltblauw of weelderig groen. In dit geval moet de rest van de kleding echter zeer ingetogen van kleur zijn en is alleen de hoed het echte hoogtepunt.

Wanneer je een herenhoed opzet, moet deze niet over je oren glijden, maar losjes boven je oren worden geplaatst. Gebruik een meetlint rond je wenkbrauwen en oren om de maat van je hoed te bepalen. De omtrek in centimeters is de maat van je hoed.